Wednesday, November 4, 2015

Преглед на достъпа до Google потребителски профил

Някой апликации, които инсталираме искат позволение за достъп до нашия Google потребителски профил. Ние го позволяваме, като част от инсталационния процес или при първото ползване на апликацията. Би било добре, ако имаме възможност, да проверим - до каква част от акаунта ни има достъп дадена апликация, да проверим дадените права, да можем да ги променим или просто да проверим. Е! Има начин. Ако искате да разберете "Как?", моля продължете да четете :)

Отдете на myaccount.google.com или просто напишете в Google Search - "my account settings" - изберете първият резултат, който най-вероятно е: Sign in - Google Accounts.

Ако не сте влезли в акаунта си, ще ви попита да го направите.
Ако използвате повече от един акаунт - ще е необходимо да изберете един, за който искате да направите проверката/промяната.

Превъртете до секцията Connected apps and services и кликнете на Account Permissions.

Ще видите списък с всички апликации, на които сте дали права. Кликайки на всяка от тях, може да видите дадените им права от лявата страна на прозореца. Ако желаете може да анулирате дадения достъп. 

За съжаление тази част все още не е преведена на български, но с малко помощ от добър приятел или онлайн преводач смятам, че ще се справите.

Надявам се статията да е била полезна.
Ако имате въпроси или искате да споделите нещо, моля използвайте полето за коментар.

No comments:

Post a Comment